П`ятниця, 29.03.2024, 03:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Березень » 19 » Хімік з Умані написав історію села Коржова
13:32
Хімік з Умані написав історію села Коржова

87-річний учитель хімії та пенсіонер Василь Шевченко видав історичну книгу про село Коржова. Художньо-публіцистичне видання вийшло тиражем 150 примірників. Охопило історію від Трипілля до наших днів та спогади селян. Знайти книгу можна буде в бібліотеках та сільраді Коржової.

Історична праця колишнього вчителя хімії з Умані, уродженця Коржової Василя Шевченка «Село Коржова – пам’ять і віра моя» вийшла накладом 150 примірників. Працював над нею автор не один рік. Збирав спогади селян впродовж десятиліть. Допомагала видати книгу уся родина. Для того, щоб історія побачила світ, вклав багаторічні заощадження, доклали і спонсори. Вартість книги у 390 сторінок та 150 примірників обійшлась у 25 тисяч гривень.

За словами сільського голови Коржової Григорія Комісара, декілька примірників автор уже подарував сільраді. Тому усі селяни матимуть змогу прочитати книгу.

Довідка:

Зараз у селі Коржова проживає 460 осіб, більшість – пенсійного віку. Минулого року в селі закрили середню школу. В дитячий садок та школу 45 дітей возять у сусіднє село Дубову.

Сто років тому в селі проживало втричі більше селян.

Вартість житла у Коржовій сьогодні коливається від 2 тисяч гривень до 6 тисяч у.о.

 

 

Переглядів: 893 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]