Четвер, 18.04.2024, 02:09 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 10 » Киянин змінив мегаполіс на хату під Уманню
07:38
Киянин змінив мегаполіс на хату під Уманню
Він знає, як приймати пологи без болю і ростити сім'ю без хвороб.

Євгеній Красовський жив у Києві спокійним життям городянина. Але 2008 року він із дружиною і трьома дітьми полишив Київ із метро, заторами, автівками й цивілізацією, щоб оселитись у селі Городниця на Уманщині. Тут Євгеній вирощує екологічно чисту їжу. "Природа про все подбала" – улюблене твердження Євгенія. У селі спочатку з нього кепкували, а потім стали звертатись по пораду. Зараз у нього уже 120 послідовників, що теж вирощують екологічно чисті продукти.

Євгеній Красовький – 31-річний інженер-електромеханік та його Олена – 31-річна хореограф познайомились у Дніпродзержинську. Олена працювала у театрі. Євгеній навмисне почав займатись танцями, аби ближче познайомитись з дівчиною. Мова тіл та рухів допомогла стати під вінець. Перша дитина подружжя – Катруся – з'явилась на світ вісім років тому у пологовому будинку Дніпропетровська. Невдовзі після цього Красовські переїхали до Києва. Олена викладала танці дітям, Євгеній працював круп'є у казино. Невдовзі після первістка дружина повідомила радісну новину – незабаром буде друга дитина…

Другу дитину подружжя вирішило народжувати не у лікарні, а вдома.

– Колеги над чоловіком спочатку посміювались, – говорить Олена Красовська, – а потім почали з ним консультуватись частіше, ніж з лікарем-гінекологом.

Шестирічна Аня та трирічний Олексій народились вдома у Києві. Подружжя пройшло відповідне навчання, консультувалось з акушеркою. Народжувала Олена в ванні, у воді. Каже, що після домашніх пологів почувалась напрочуд добре.

Столична тиснява, переїзди, дорогі орендовані квартири зовсім не залишали часу на те, щоб просто побути вдвох. Якось друзі порадили Городницю, привезли Красовських у село. Обрати гарний будинок допомагала сільрада.

– Спочатку це бути тільки наша дача. Тепер же – це постійне житло, – говорить Євгеній.

Невеличку хату перепланували. Провели воду, зробили ванну та туалет. Підготували все для того, щоб найменший Олег з'явився на світ теж удома. Пологи приймав батько сам. У сільських жінок уже рік ця подія, як кажуть, на вустах.

У селі сім'ю поважають та називають унікальною. Подружжя не вживає м'яса, горілки, часто подорожує. Олена навчає діток танцювати. Встигає із двома дочками та двома синами і хореографію викладати у сусідній Ладижинці, і допомагати організовувати свята у Городницькому клубі, і їздити з дітьми у театр до Києва. Двічі на тиждень доньки займаються музикою в Умані, ще двічі – у Ладижинській музичній школі.

Євгеній створив та очолив міськрайонну організацію прибічників екологічно чистого вирощування рослин – "Клуб органічного землеробства". На сьогодні він налічує понад 120 людей. Власний город у 15 соток обробляє тільки органічними засобами. Навчає природних технологій усіх охочих. Щотижня проводить в Умані семінари, консультує.

Село для родини стало місцем, де вони почуваються найкомфортніше. Живуть майже так, як пращури. Їжу вирощують самі, привчають старших дітей працювати на городі та біля хати. Назад у столицю не збираються.

Підготував: Олена ОРЛОВА
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 783 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 1
Рейтинг: 0
Им’я: Ірина Людвенко
Написав(ла): orfa | Дата: 16.05.2011, 15:46 


Дай Боже здоров'я цій чудовій сімї'!
0  
1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]