Четвер, 28.03.2024, 17:34 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 5 » Роману черкащанина письменниця Забужко пророкує великий успіх. Частково – завдяки Табачнику?
22:43
Роману черкащанина письменниця Забужко пророкує великий успіх. Частково – завдяки Табачнику?
Відома українська письменниця Оксана Забужко вважає, що спроби політичних провокацій проти українських письменників відмінно простимулювали процес становлення української масової літератури. Хоча мета політиків, швидше за все, була кардинально протилежною.

На думку Забужко, саме міністр освіти Дмитро Табачник узяв на себе роль каталізатора в появі української масової літератури, пише "Ліга".

"Всі його спроби збити якусь смердючу атмосферу довкола актуальних книг зроблені вкрай неграмотно. На рівні не полковника КДБ і навіть не капітана, а сержанта максимум. Вся ця сержантська операція з блиском провалилася, коли Шкляр написав свою напіввідмовну заяву від премії. Він вийшов з гри і залишив своїх опонентів з роззявленими ротами", – говорить письменниця.

"Рекламу-то вони зробили будь здоров, а результат вийшов з точністю до навпаки. Кажуть, Шкляр, вже продав близько 100 тисяч екземплярів "Чорного ворона". Книжка бурхливо затребувана. Куди б він не приїхав з презентацією – скрізь збирає натовпи", – розповіла Забужко.

"...Значить, процес пішов, і його вже не зупинити. Через 15 років після появи першої української комерційно успішної книжки – "Польових досліджень українського сексу" – нарешті відбувається становлення ринку української масової літератури, про необхідність якого я всі ці роки не втомлювалася говорити.

І за це велике людське спасибі, без іронії, товаришу Табачнику і всім його недоумкуватим заступникам. Вони відмінно простимулювали процес, який роками йшов у нас в уповільненій формі, мало помітній широкій публіці: вона-то за цей час просто відучувалася читати", – переконана письменниця.

Раніше Оксана Забужко заявила, що аплодує вчинку автора роману "Чорний ворон" Василя Шкляра і сподівається, що з роману вийде повноцінний український бестселер.

Підготував: Сергій ДАНИЛОВ
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 716 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]