Субота, 20.04.2024, 04:07 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 18 » Уманчанка, якій пророкували бездітність, народила десятого
17:59
Уманчанка, якій пророкували бездітність, народила десятого
Іллюстрація до новини ""
Фото: Олена ОРЛОВА
Щоб уся сім'я помістилась за столом, родині Рижіїв довелось вибити стіну між коридором та кухнею. Нещодавно народився син Олег. Останнє дитя внесло баланс – тепер у родині п'ять дівчат та п'ять хлопців…

У трикімнатній квартирі є дівчача, хлоп'яча та батьківська кімнати, де разом з татом Богданом і мамою Оленою поки що мешкають найменшенький Олег та Семен, якому у березні виповниться два роки. Найстаршій доньці Марії – 16. Щоб нагодувати всю сім'ю, потрібно відро борщу та казан каші чи плову. Тому день в Олени розписаний похвилинно: чотири рази прання, наварити їжі... Часом побалувати родину солодким, адже особливе її захоплення – випікання тортів.

Олені та Богдану по 35 років. Познайомились вони у церкві "Християни віри Євангельської", парафіянами якої були їхні родини. В обох по кілька кровних братів і сестер, проте вони не думали, що власна родина буде аж такою великою. Коли подружжя побралось, лікарі ошелешили – казали, що дітей у них може не бути... Натомість тепер їх аж десять. Кожна дитина має власне захоплення та зовсім не схожа на іншу. Найстарша Марія – природжена переможниця, яка поповнює скарбничку сім'ї нагородами з наукових олімпіад та конкурсів. Олександр, якому 14, займається веслуванням на байдарках. 13-річний Андрій весь час майструє. 11-річна Оксана, 10-річна Даніела, 8-річний Леонід та 7-річна Олеся допомагають мамі та старшим по господарству. 4-річна Альона бавиться з двома меншими братиками. Житло родина придбала власним коштом.

– Тоді саме впали ціни. Нам пощастило продати дві кімнати у комуналці під магазин. Переїхали в район "ДОСи". Тут у нас унікальний будинок – на 32 квартири три родини, де більше 5 дітей, – каже Богдан Рижій.

У кімнатах дітей ліжка стоять у два яруси. Їх придбали, коли розпродували майно "Шаарейціон-готелю". Разом з ліжками родині дісталися за помірну ціну і матраци, а білизну подарували. Зараз голова родини не має постійної роботи. Тому придбав фотоапарат та пробує себе у ролі фотохудожника. Першою такою пробою став випускний альбом доньки.

Нещодавно громадська рада багатодітних матерів Умані подала документи на присвоєння Олені Рижій звання "Матері-героїні України".

Підготував: Олена ОРЛОВА
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 749 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 3
Рейтинг: 0
Им’я: Ірина Людвенко
Написав(ла): orfa | Дата: 18.02.2011, 21:24 


А ще вся сім'я чудово співає! Коли вони виходять на сцену майже всім складом (крім двох найменших), люди від захоплення німіють і втирають сльози радості - на Різдво мені думалося, що десь певно так співають янголи!:)
0  
1
Рейтинг: 1
Им’я: Софія Кримовська
Написав(ла): Sofi | Дата: 18.02.2011, 21:27 


А я про це у них питала... вони сказали, що у виставі участь не брали, а потім так скромно - діти співали, так, але то, як усі.....
0  
2
Рейтинг: 0
Им’я: Софія Кримовська
Написав(ла): Sofi | Дата: 18.02.2011, 21:28 


То моя стаття - я так у тім виданні підписуюсь)
0  
3
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]