Четвер, 25.04.2024, 17:37 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Червень » 5 » Уманський мікрорайон ГРС вимушений платити за електрику в півтори рази вище, тому що за новими тарифами він… населений пункт
09:59
Уманський мікрорайон ГРС вимушений платити за електрику в півтори рази вище, тому що за новими тарифами він… населений пункт

Мешканцям 11 будинків житлового масиву в районі ГРС нові тарифи на електроенергію не залишили вибору. Тепер вони повинні платити за один кіловат 36,48 гривень. Тоді, як усе населення міста оплачує за тарифом 28,02гривені. За новим тарифом на світло мікрорайон поблизу Тепличного комбінату віднесений до населених пунктів.

 У 2000 році для обслуговування 11 будинків та 256 квартир у них було створено дочірнє підприємство житлово-соціальне управління Уманського тепличного комбінату (ДП ЖСУ). Адже опалення і подача світла тут забезпечувались через тепличне підприємство. За законом же надавати такі послуги комбінат не може. Гостро проблема стала тоді, коли в цьому році було змінено тарифи на електроенергію. Тепер у ДП ЖСУ ліміту не має і світло вуличне, міжбудинкове, квартирне оплачує за більшим тарифом – 36,48грн/кВат.

На обслуговуванні ДП ЖСУ практично весь район ГРС. Різниця показників загальних лічильників і квартирних лягає на плечі самим же мешканцям у розмірі квартирної плати. Сьогодні вона тут складає 1,24/кв.м – з індивідуальним опаленням або 1,36/кв.м – з центральним. З новим тарифом квартплату потрібно буде суттєво збільшити.

- Крадуть електроенергію та воду дуже. У нас по електриці бувають різниці в 2 тисячі гривень. Проте після заміни усіх лічильників на електронні ситуація вирівнялась. – розповідає голова ДП ЖСУ Ніна Мусатенко, яка побоюється, що населення за новим безлімітним тарифом платити не буде.

Два будинки мікрорайону ГРС належать Родниківські сільській раді, решта – Уманській. Але платити людей примушують за найвищим тарифом, який сьогодні виставляють населеним пунктам з активним виробництвом.

Переглядів: 665 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]