Середа, 24.04.2024, 03:30 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Червень » 5 » В Уманському районі закрили школу і зекономили на цьому півмільйона
10:03
В Уманському районі закрили школу і зекономили на цьому півмільйона

У Коржовій зачинились двері школи. Заклад, який був побудований у 1990-х та розрахований на 240 учнів останній рік навчав лише 13 дітей. Педагогів та обслуговуючого персоналу було майже удвічі більше. Районна освіта зекономить на цьому півмільйона гривень.  Дітей возитимуть у Дубову.

За словами начальника районного відділу освіти Оксани Супрунець, щорічно кількість школярів у районі зменшується на 200 осіб. За кілька років за прогнозами освітян в районі школярів може поменшати на дві тисячі. Тому потреба закрити школу у Коржовій назрівала останні три роки. 

- З одинадцяти необхідних класів у школі працювало тільки чотири. Матеріальна база слабка.  – Розповідає Оксана Супрунець. – Якість освіти в таких умовах була не такою, якої вимагає програма. А в Дубові, куди возитимуть діток, два комп’ютерних класи та всі умови.

Наступного року у школу села Дубової підвозитимуть дітей з чотирьох сіл: Коржового Кута, Коржової, Вільшанки, Вільшаної Слобідки.  У планах районної освіти з часом обладнати освітні округи та максимально забезпечити транспортом, аби батьки і діти могли вибирати школу навчання. Серед найсильніших шкіл району за рівнем перемог в олімпіадах та різноманітних наукових конкурсах нині школи Дмитрушок, Старих Бабанів, Бабанки, Полянецького, Ладижинки та Іванівки. Найбільш численними сьогодні є тільки навчальні заклади приміських сіл.

У приміщенні уже колишньої школи в Коржовій найближчим часом може з’явитись районний оздоровчий табір або соціальний гуртожиток.

Переглядів: 761 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]