Четвер, 28.03.2024, 16:11 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Квітень » 8 » На 25 річницю Чорнобиля влада боїться опинитись «у клітці»... Тому знесуть частину металевої огорожі навколо пам’ятного знака
21:11
На 25 річницю Чорнобиля влада боїться опинитись «у клітці»... Тому знесуть частину металевої огорожі навколо пам’ятного знака

Місто шукає 300 тисяч на новий пам’ятник жертвам Чорнобиля тоді, коли на фінансування медикаментів для них передбачено 120 тисяч. Металеву огорожу, яка відгороджувала пам’ятник від стихійного ринку, демонтують.

Частину огорожі навколо пам’ятного знаку жертвам чорнобильської трагедії планують знести найближчим часом. Про це на засіданні оргкомітету по підготовці до 25 річниці Чорнобилю повідомила заступник міського голови Галина Кучер. Причиною такого рішення назвала тисняву, яка найімовірніше буде, коли люди захочуть прийти з квітами до пам’ятного знаку. Окрім цього планується збільшення площадки навколо знаку до тридцяти шести квадратних метрів.

 Основною причиною появи тут огорожі стали стихійні смітники, які з’являлись після ринкових днів біля педагогічного коледжу та навколо пам’ятника. Не зважаючи на те, що сміття тут може побільшати, роботи розпочнуть найближчим часом.  Окрім цього, за словами головного архітектора міста Віктора Лісаченка, сьогодні місто розглядає два проекти майбутнього пам’ятника вартістю близько 300 тисяч гривень. Кошти на нього шукатимуть у приватних підприємців та спонсорів. Попердньою датою відкриття нового знаку називають День незалежності.

Що ж до заходів, які спрямовані на допомогу постраждалим від чорнобильської катастрофи, а таких у місті понад 700 осіб, то відзначили , що фінансування медикаментів для них цього року становить 120 тисяч гривень. Будуть організовані екскурсії до Києва, планується запропонувати адміністрації «Софіївки» дозволити безкоштовний прохід для чорнобильців у парк.

Переглядів: 664 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]