Четвер, 28.03.2024, 21:25 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Січень » 30 » В уманчанина живе 5 собак та сотня котів. Йому це обходиться у 74 тисячі гривень на рік.
18:45
В уманчанина живе 5 собак та сотня котів. Йому це обходиться у 74 тисячі гривень на рік.

Десяток років підприємець замість того, щоб будувати маєтки та їздити відпочивати, усі свої кошти та сили вкладає у порятунок покинутих тварин. Утримання притулку йому обходиться у 200 гривень на день, 74 тисячі гривень на рік…

Іллюстрація до новини "Щоб порятувати своїх вихованців, Василь Мельник навіть облаштував скриньку для збору пожертв"
Щоб порятувати своїх вихованців, Василь Мельник навіть облаштував скриньку для збору пожертв

Сім років тому приватний підприємець Василь Мельник та його дружина Ольга створили поряд з власним будинком в сараї притулок для бродячих котів, а в гаражі – для собак. З того часу тварини – невід'ємні сусіди їхньої сім'ї. Причиною такого вчинку стала загибель улюбленого кота. Це була справжня трагедія для сім'ї. Відтоді родина і почала опікуватись покинутими тваринами.

Побитих і хворих приносили додому, лікували, годували, стерилізували. В квартирі Мельників зараз живе десять котів, у сараї – майже сотня. Поряд у вольєрі – кілька собак. Усе це тварини, якими свого часу погрались і просто викинули на вулицю.

Попри те, що підгодовували тварин завжди, нагальна потреба зачинити котів у сараї, який обладнаний хатками, туалетом зі спеціальною сумішшю та купою поличок, виникла тільки сім років тому.

– Деякі сусіди не люблять тварин. Щоб коти не бігали і не влаштовували туалет на клумбах, я поселив їх у сараї, – говорить Василь Мельник.

Малу площу сараю чоловік розширив за рахунок вирубки кущів за ним. Натягнув сітку та двічі-тричі на тиждень завозить тирсу для підлоги. Це дає можливість легко прибирати за котами, кількість яких у приміщенні коливається від 50 до 100. Прибирати у такому притулку потрібно щоденно. Годують вусатих та хвостатих чотири рази на добу. Раціону котам цього приватного притулку можуть позаздрити і домашні коти, адже щоденно, окрім сухого корму, Ольга Мельник готує їм відварну курятину, рибу, обрізки, які в кінці ринкового дня можна купити дешевше. Котяча і собача кухня для родинного бюджету обходиться до 200 гривень на день. До 1000 гривень на рік витрачається на медикаменти, адже приходять коти хворі і покалічені. Немало коштують і протизаплідні засоби для тварин.

Серед мешканців притулку є такі, що живуть там постійно, є і такі, яких виліковують, підгодовують та роздають людям. В минулі роки люди забирали тварин до себе часто, а зараз усе навпаки – масово викидають домашніх тварин на вулицю.

Утримувати таку кількість тварин дедалі важче. Бувають дні, коли підприємець нічого не заробляє, а от хвостатих годувати треба постійно. Василь Мельник говорить, що дуже допомагають небайдужі люди. Так, сухий корм та суміш для туалетів підприємцю привозять зі значною знижкою, інколи у борг. Часом кидають гроші у благодійну скриньку. Хоча знаходяться і такі, хто відверто засуджує родину.

Найважчим випробуванням для сім'ї стали відстріли собак, які були у 2008–2009 роках.

– Комунальні служби зранку на очах у людей відстрілювали собак. Навіть трупи не одразу забирали. Останнім часом такого масового відстрілу, на щастя, не було, – говорить Василь.

Підготував: Олена ОРЛОВА
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 881 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 1
Рейтинг: 0
Им’я: Софія Кримовська
Написав(ла): Sofi | Дата: 30.01.2011, 18:46 


Усім, хто має можливість допомогти, телефони Василя Мельника:
0932990567
0677733965
0  
1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]