Субота, 27.04.2024, 00:13 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Лютий » 28 » В Умані затримано двох військовослужбовців, які скоювали напади на жінок
21:56
В Умані затримано двох військовослужбовців, які скоювали напади на жінок
До Уманського міськвідділу міліції почали надходити повідомлення від громадян про те, що відносно їхніх жінок та доньок скоєно напади. Нападники відбирали у беззахисних жінок гроші, прикраси, матеріальні цінності.

Характер вчинення злочинів вказував на те, що до них мають відношення одні й ті ж особи. Правоохоронці міста перейшли на посилений варіант несення служби, розпочалася ретельна перевірка та розшук зловмисників. Невдовзі шляхом проведення оперативно-слідчих дій, злочинців було затримано.

Як з'ясували працівники міліції, затримані зловмисники є військовими і служать у збройних силах України. Саме розбоями та грабежами вирішили підзаробити 23-річний та 31-річний сержант і прапорщик. На "полювання" виходили вночі, щоб жертви не могли їх розгледіти. Схема нападів у всіх випадках була схожою: йшли на зустріч одинокій дівчині або жінці, били, зривали прикраси та забирали дорогі, на їхню думку, мобільні телефони чи інші матеріальні цінності, потім… ґвалтували.

Першою жертвою стала беззахисна дівчина, яка поспішала додому. Впоратися з нею двом дужим чоловікам не викликало великих труднощів. Зробивши свою "брудну" справу, зловмисники зникли з місця скоєння злочину.

Наступною жертвою нападників стала жінка, яка знімала гроші з кредитної картки. Перевіривши рахунок, вона пішла додому, але побачила, що до неї наближаються двоє незнайомців. Жінка хотіла пришвидшити ходу, та її наздогнали – вдарили по голові, почали знущатися і вимагати гроші. Проте, окрім кредитної картки та мобільного телефону, потерпіла при собі нічого не мала. Тоді зловмисники зажадали пін-код картки, але й на рахунку грошей було небагато. Забравши останнє, зникли, залишивши нещасну наодинці зі своїм жахом. Наступний напад зловмисники скоїли вже зранку того ж дня: жінка саме поверталася додому – вона проводжала сестру на автобус. Як і в попередньому випадку, нелюди спочатку вдарили жінку по голові, потім почали душити і вимагати гроші. Нещасна почала благати своїх мучителів, щоб ті тільки її не вбивали, адже на неї вдома чекає маленька дитина. Жінка віддала нападникам все, що мала – 20 гривень та старенький мобільний телефон. Невідомо скільки ще горя, знущань та страху завдали б людям ці покидьки, якби їм не завадили правоохоронці. Копітка, планомірна робота дала свій результат – коло підозрюваних звужувалось і оперативники затримали зухвалих грабіжників.

Наразі вони знаходяться під вартою, речові докази вилучено. Підозрювані каються в скоєному, кажуть, що на злочини штовхало безгрошів’я, та якби не швидке реагування працівників міліції, то вони не припинили б скоювати злочини і надалі продовжували б нападати на беззахисних жінок. За даними фактами порушено кримінальні справи за ст. 152 (Зґвалтування), ч. 2 ст. 186 (Грабіж) та ч.2 ст. 187 (Розбій) кримінального кодексу України. Триває слідство, яке встановить всі обставини скоєння цих резонансних злочинів та додаткові факти, стосовно того, до яких кримінальних діянь ще можуть бути причетні затримані особи.

Працівники міліції звертаються до тих, хто можливо постраждав від злочинних дій цих зухвалих нападників – звертайтеся до правоохоронних органів за телефонами:

чергова частина Уманського МВ УМВС – (04744)3-03-66, карний розшук – (04744)5-30-77, (04744)5-85-11 або 102

Джерело: Відділ громадських зв'язків УМВС в Черкаській області
Переглядів: 739 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]