Четвер, 25.04.2024, 03:01 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Серпень » 19 » Умань пахне медом та яблуками!
18:28
Умань пахне медом та яблуками!

Сьогодні, 19 серпня, православні християни відзначають велике свято - Преображення Господа Бога і Спаса Ісуса Христа, яке в народі називають також Яблучним Спасом



Згідно з євангельською легендою, Ісус Христос звів трьох апостолів - Петра, Якова і брата його Іоанна - на гору Фавор і преобразився перед ними.

Просяяло лице Його, як сонце, одяг же Його став білим, як світло, говориться в Євангелії від Матвія.  Два старозавітних пророки - Мойсей та Ілля - явилися преображенному Христу і розмовляли з Ним. А з світлої хмари, що осяяла їх, пролунав голос Бога-Отця, який свідчив: "Цей є Син Мій Возлюблений, в Якому Моє благовоління; Його слухайте". Як вважають богослови, Преображенням на горі Фаворі Христос виявив апостолам Славу Свого Божества, щоб під час Його подальших страждань і смерті вони не засумнівалися в тому, що Ісус - Єдинородний Син Божий.  За традицією, на Преображення після Божественної літургії на Русі також освячують яблука та інші плоди. Тому в народі це свято називають також другим, або Яблучним Спасом.
Переглядів: 909 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]