П`ятниця, 26.04.2024, 15:34 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Бродячі собаки нападають на дітей та листонош
21:05
Бродячі собаки нападають на дітей та листонош
За минулий рік зареєстрували 150 укусів. Звірі продовжують кусати
Катерина КОРОЛЕНКО

Покуси і цілі стаї собак на вулицях – таким запам’ятався минулий рік для уманчан, яких не оминули собачі зуби. Щоб врятувати ситуацію, мерія витратила на відлов бродячих тварин 57 тисяч 700 гривень. За даними міського відділу комуналного господарства, за рахунок цих коштів було знищено 1190 собак та 270 кіт.
На сьогодні, для таких міст, як Умань, утримання притулку чи проведення стерилізації тварин неприпустимо дороге. Тому собак чи котів «знерушують» - колять спец препарат, від яких вони засинають навіки. Займаються цим підприємці.  За словами начальника комунального господарства Миколи Лисогори, знаходились уманці, які хотіли відкрити притулок, проте справа далі розмов не пішла. Бо місто не готове фінансувати його.  Такий заклад можливий тільки на спонсорські кошти.
-    Минулого року собак відстрілювали просто на очах дітей, серед білого дня – говорить мешканка району Слобідки Олена, - у дітей істерика. Кому таке потрібно?
Микола Лисогора зауважує, що трапляються дзвінки від постраждалих серед дня. На них, відповідно, повинні реагувати. Хоча „гуманне” знищення, за правилами, повинне здійснюватись до 6-ї ранку. Минулого року  до приймального відділення міської лікарні потрапило 63 людини з покусами собак різної важкості. Не всі люди постраждали від бродячих псів, багато стали об'єктами нападу так званих підгодованих. Саме підгодовані собаки поблизу багатоквартирних будинків чи організацій становлять найбільшу небезпеку для людини. Адже собака потенційно починає сприймати за власну територію мікрорайону і здатна напасти на будь-якого чужинця. Ним може виявитись листоноша, дитина чи випадковий гість. Ще небезпечними стають домашні тварини бійцівських порід, яких господарі вигулюють без ошийників та намордників. Вигул собак у місті дозволений тільки у відведених місцях за адресами: вул. Пролетарська (ділянка біля автогаражного кооперативу), стадіон по вул. Київській, майданчик по вул. Артема (біля в’їзду у місто.

Варто остерігатись: де найбільше підгодованих і бродячих собак
райони Центрального ринку та Автовокзалу;
вул. Комарова, 7а, 15, 13а, 21а та територія колишньої військової частини;
вул. Семеренка, 4;
вул. Шкільна, 2;
перехрестя вул. Крупської та Франка;
вул. Коцюбинського, 9;
перехрестя вул. Заводської та Енергетичної;

Довідка: в 2010 році міська СЕС зареєструвала 150 випадків укусів тварин проти 223 у 2009. З них 121 – собаками, 25 – котами, 2 –андатрами, 1 – лисицею та 1 випадок – хом’ячком.
Переглядів: 789 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]