Четвер, 28.03.2024, 12:06 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Квітень » 29 » Черкаські письменники започаткують альтернативну літературну премію імені Василя Симоненка
08:19
Черкаські письменники започаткують альтернативну літературну премію імені Василя Симоненка

Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України не виключає можливості створення альтернативної премії ім. Василя Симоненка. Про це повідомила голова організації Валентина Коваленко.

"Нас обурило формування нового складу конкурсної комісії, який був затверджений на минулій сесії обласної ради. Склад комісії формувався без порад із спілкою письменників. Ми розцінили це як розправу над письменниками. Як ганьбу та ігнорування нашої організаці", - зазначила письменниця.

Сьогодні обласна організація НСПУ розповсюдила заяву.

"Ми, члени ради Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України, робимо цю заяву у зв'язку з перипетіями, які сталися навколо обласної літературної премії імені Василя Симоненка та конкурсної комісії з присудження цієї премії. Без будь-яких логічних мотивацій донедавна існуюча конкурсна комісія, яка майже повністю складалася з авторитетних письменників і літературознавців, була "відставлена". Втім, нам усім мотивація такої зміни зрозуміла: попередня конкурсна комісія „насмілилася" визнати лауреатом Симоненківської премії за 2011 рік поета Леоніда Даценка, який є послідовним опозиціонером до нинішньої влади. Тож розпуск конкурсної комісії став банальною помстою влади за попереднє "неправильне" рішення з визначенням лауреата. Водночас таку дію ми кваліфікуємо і як вияв демонстративної зневаги влади до письменників." - йдеться в заяві.

"Не виключено, що письменницька організація створить власну премію ім.Симоненка. Нехай без грошового фонду, але вручатиметься вона тим письменникам, у творах яких присутній дух Василя Симоненка", - заявила Валентина Коваленко.

Про започаткування власної премії повідомили і представники об'єднаної опозиції Черкащини. Її вручатимуть на день журналіста "за об'єктивне висвітлення подій на Черкащині".

 

Переглядів: 1529 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]