Неділя, 28.04.2024, 11:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Вересень » 24 » Електронна книга не є конкурентом паперовій
09:58
Електронна книга не є конкурентом паперовій

Ринок збуту паперової та електронної книги в країнах СНД перетинається лише на 10%. Тобто як в Україні, так і в інших країнах СНД, електронна книга (зокрема з PocketBook) не є конкурентами.

Про це 14 вересня на круглому столі зазначив керівник проекту «Букленд» Олексій Авраменко.

З його слів, у США кардинально інша ситуація: станом на 15 січня 2010 кожен п’ятий читач Америки читав книги в електронному варіанті. «В Україні теж щороку стає більше користувачів електронних версій книг. Та й зараз населених пунктів, де є книжкова крамниця набагато менше, аніж пунктів, куди не «прийшов» Інтернет», - розмірковував Олексій Авраменко.

Він зазначив, що електронний пристрій важить 500 грамів, але він може помістити усі книги з 7 по 11 клас і багато іншої потрібної літератури, тому школярам можна було б не згинатися під вагою власних підручників.

Як зазначила письменниця Галина Вдовиченко, «рідери» займуть свою нішу в житті, адже ним зручно користуватися у поїздках, коли потрібно при собі мати кілька словників та довідників. «Паперова книжка буде в моєму житті завжди. Й інша книжка, в електронному вигляді, теж. Вони не конкуренти», - запевнила Галина Вдовиченко.

Як зазначив голова Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк, для прогресу вигідно мати такий варіант книги, як електронний, потрібно мати також і пристрій для читання такої книжки – PocketBook. «Пристрої для електронних книг, як і самі такі книги, стануть в пригоді юристам, спеціалістам, а також у таких ситуаціях, коли зараз діти 10-11 класів не мають підручників, то в даному випадку фізично покетбук легше заповнити інформацією, аніж підготувати та надрукувати книгу», - висловив свої міркування Михайло Ватуляк.

Переглядів: 724 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 1
Аватар не встановлено!
Рейтинг: 0
Им’я: poesie
Написав(ла): poesie | Дата: 15.10.2010, 09:35 


http://autumnfires.at.ua
0  
1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]