Неділя, 28.04.2024, 16:22 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Вересень » 15 » Хасиди побили лікаря й підрізали перехожого (ВІДЕО)
20:43
Хасиди побили лікаря й підрізали перехожого (ВІДЕО)

Іллюстрація до новини ""
Фото: Сергій КОСЕНКО
Спокійне паломництво мало несподіване закінчення – у п'ятницю, 10 вересня, сталось масове заворушення, під час якого хасиди побили місцевого лікаря, поранили ножем в ділянку серця перехожого і закидали камінням міліцію та автомобілі.

Як вдалось з'ясувати, це була реакція на прохання не галасувати, яке лікар зробив хасидам. Після того, як чоловік спробував викликати міліцію, агресивно налаштовані паломники почали бити лікаря, переслідуючи його навіть на вулиці. На місці інциденту почали збиратися інші хасиди. Випадкового перехожого, який став захищати постраждалого, підрізали ножем.

– Я вже бачив бійку на вулиці, – розповідає один зі свідків. – Прибулих ізраїльських поліцейських натовп підім'яв під себе, нашу міліцію нехтували. Лише коли з'явився "Беркут" із кийками паломники дали можливість витягнути поранених.

Двох постраждалих чоловіків було доправлено до лікарні.

Нині вирішується питання про порушення кримінальної справи проти трьох паломників, ще декількох депортовано. Проте, за досвідом минулих конфліктів, як правило, про конфлікти згодом забувають, а справи закривають… За неофіційними даними, хасидам певним чином вдалося порозумітися з постраждалими і вони більше не мають до нападників претензій.

Відео бійки можна побачити ТУТ.

Ексцеси продовжилися й у Ізраїлі

Повернувшись з Умані, натовп іудеїв-ультраортодоксів влаштував масові безчинства в ізраїльському аеропорту "Бен-Гуріон", що поблизу Тель-Авіва. Як повідомили ізраїльські ЗМІ, обурення пасажирів викликало те, що вони через страйк працівників аеропорту не змогли отримати своїх валіз. Паломники кричали "ганьба", били в барабани й погрожували зіпсувати майно аеропорту. Безчинства вдалося припинити тільки після втручання поліцейського спецназу...

Підготував: Костянтин ПАДЕЦЬКИЙ
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 609 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]