Неділя, 28.04.2024, 07:21 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Вересень » 5 » Кіно сільського режисера з Тальнівщини поїде за кордон
18:56
Кіно сільського режисера з Тальнівщини поїде за кордон
Із середини вересня розпочнуться заключні зйомки фільму-казки "Легенда про Чорного козака".

Режисер стрічки з аматорської кіностудії "Мальва" із с. Легедзине на Тальнівщині Владислав Чабанюк розповідає, що впродовж 20 знімальних днів колектив в основному працюватиме над фінальними сценами.

У Легедзиному кілька днів зніматимуть загальні сцени. Решту – в Бузовій та Василькові під Києвом. Кіношники з нетерпінням чекають листопада. Чорно-білий похмурий колорит початку зими потрібен режисеру для зйомок… початку фільму: епізоду, в якому головна героїня Ганна Шуличка у виконанні актриси Марини Юрчак нестиме дорогою хмиз.

– "Чорного козака" зніматимемо вже другий рік, уже є дві третини стрічки. Чого так довго? Бо намагаємося знімати кіно професійно, – каже Владислав Чабанюк. – Витратили на кіно вже 80 тис. грн., а ще потрібно стільки ж. Після завершення зйомок – чорновий монтаж, озвучка, кінцевий монтаж, пост-продакшн – і до кінця зими фільм буде. Плануємо, що будемо возити "Чорного козака" на кінофестивалі, є кілька варіантів участі за кордоном.

Чабанюк знає, про що говорить. З 1995 по 2010 рік "Мальва" стала лауреатом 14 Всеукраїнських та учасником 5 міжнародних кінофестивалів, отримавши 17 дипломів першого ступеня. Стрічки режисера-аматора побачили глядачі восьми країн світу.

Підготував: Вікторія ЧЕРКАСОВА
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 620 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]