Субота, 20.04.2024, 18:08 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Грудень » 31 » На Черкащині живе Дід Мороз-верхолаз
17:21
На Черкащині живе Дід Мороз-верхолаз
Іллюстрація до новини "Черкаський Дід Мороз може залізти з подарунком на будь-який поверх"
Черкаський Дід Мороз може залізти з подарунком на будь-який поверх
У Черкасах на Новий рік подарунки розносять через вікно!

Нині Дід Мороз, який приходить з подарунками через двері – вже не популярний. Зараз на Черкащині у моду ввійшли Дідусі Морози, які без проблем можуть постукати у вікно вашої квартири чи офісу, розташованого на будь-якому поверсі. Таку послугу в Черкасах надає 29-річний Олександр Тюрін, який, не подумайте – не чарівник, а верхолаз.

– Ідея вітати через вікно з’явилася ще два роки тому, – розповідає Олександр. – Практикувати я почав на своїх друзях, яких вітав не лише на Новий рік, а й на День святого Валентина, 8 Березня тощо. Втім, потім зрозумів, що такими розвагами можна радувати й інших. Крім мене, цим ремеслом у Черкасах займаються ще двоє людей.

Альпінізмом та скелелазінням черкащанин займається уже більше двох років, а навчався у своїх друзів, які професійно займаються цими видами спорту. Вперше Олександр підкорив черкаський міст Кохання, далі ж були набагато серйозніші вершини, такі як Ай-Петрі та Еверест.

– На Джомолунгму ми йшли з однією метою, щоб відсвяткувати на вершині день народження друга, – розповідає Сашко. – Експедиція тривала два тижні, під час якої було багато небезпечних моментів, але відчуття того варті.

На Черкащині романтиків хоч відбавляй

Любителів романтично привітати свою другу половинку в наших краях дуже багато. Найчастіше, за словами Олександра, таким екстремальним способом черкащани зізнаються у коханні, хочуть зробити сюрприз та просять пробачення.

– Одного разу цю послугу замовив 19-річний хлопець, який побажав, щоб я з чималим букетом троянд заліз у вікно до його… 67-річної коханої та прочитав їй величезний любовний вірш, – розповідає Олександр. – Жінка, хоч і була попереджена, але все ж злякалася, довелося викликати "швидку". Однак сюрприз подіяв, наступного дня бабця погодилася стати дружиною юнака.

Крім квітів, черкащани просять подарувати також м’яких іграшок, серця з повітряних кульок, солодощі. Втім, як згадує скелелаз, за бажанням клієнтів на висоті дев’ятого поверху у вікно доводилось затягувати навіть плазмові телевізори, ящики із шампанським та Снігуроньок.

– Вітання та подарунки я доставляв і через димову трубу. Замовникам подвійна користь: і сюрприз, і димохід не треба чистити, але мені дуже довго доводилося відмиватися, – ділиться враженнями Олександр Тюрін.

І для дітей, і для злодіїв

Дуже часто незвичайного Діда Мороза викликають, щоб привітати дітей. Адже чим не казка і незаперечний факт існування новорічного символа, який непомітно спуститься з даху за допомогою альпіністського спорядження і зайде до вас у квартиру через вікно. Після цього на дітей чекає ще й культурна програма. Також, за бажанням клієнтів, слідом за Дідом Морозом у вікно може "влетіти" і Баба Яга в ступі. Після закінчення свята усі театралізовані герої виходять через двері, а спорядження альпіністи ховають під костюмами.

– Замовлення треба робити заздалегідь, тому що мені потрібно буде знайти ключі від виходу на дах, – пояснює Сашко. – Також клієнту слід показати мені правильне вікно, щоб я не помилився.

Втім, Діда Мороза-альпініста викликають не лише законослухняні громадяни. Одного разу Олександру доводилось мати справу зі злодієм, який, видавши себе за дуже закоханого, обманом змусив залізти до квартири.

– На щастя, мені та моєму напарнику вдалося вчасно розкусити зловмисника, коли у квартирі нікого не виявилось, та викликати міліцію, – каже Сашко. – Зараз намагаємось перевіряти кожного охочого.

Дід Мороз боїться… сусідів

Висота Олександра не лякає. Навпаки, він дуже любить екстрим, навіть не такі страшні вітер та холод, які заважають спускатися. Найбільше костюмованим скелелазам дошкуляють сусіди клієнтів, які вважають їх злочинцями.

– Мене колись окропом зверху обливали, перерізали страховку. Добре, що на другий поверх треба було доставити подарунок, то падати було низько, і кучугури снігу врятували, – розповідає Сашко. – Також міліцію викликали, і мені у відділку довелось пояснювати справжню мету візиту.

У Новорічну ніч 2010 року у Сашка уже є близько десятка клієнтів. Розцінки на послуги ефектного Діда Мороза коливаються від 400, якщо до Нового року, і до 2000 гривень – у Новорічну ніч.

Екстремальні забаганки черкащан

– Спуск із мосту Кохання, що у парку 50-річчя Жовтня в Черкасах.

– Катання на капоті "КАМАЗА", який рухається на великій швидкості.

– Ночівля у зоопарку, найчастіше з мавпами.

– Ночівля у слідчому ізоляторі.

– Полювання з рогаткою на спеціально вивчених безхатьків.

– Стриптиз трансвеститів.

Підготував: Анна ОСТАПЧУК
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 667 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]