П`ятниця, 03.05.2024, 06:44 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2010 » Травень » 18 » На Смілянщині на честь поета Тодося Осьмачки започатковують "Осьмачка-Фест"
17:53
На Смілянщині на честь поета Тодося Осьмачки започатковують "Осьмачка-Фест"

Смілянський міськрайонний благодійний фонд "Тодось Осьмачка" з нагоди 115-ї річниці від дня народження поета Тодося Осьмачки збирається започаткувати перший в Україні фестиваль його пам’яті "Осьмачка-Фест".

З цієї нагоди 18 травня 2010 року в с. Куцівка, що на Черкащині, зберуться письменники, поети, художники, вчителі, бібліотекарі та інші шанувальники його таланту.

За твердженням організатора фестивалю Володимира Ткаченка, "найтрагічнішого поета, знаного коли-небудь історією, Тодося Осьмачку, повинні знати його земляки та всі українці. Тож ми запрошуємо всіх прихильників таланту й шанувальників високої постаті Тодося Осьмачки відвідати його батьківщину та пройнятися духом незламного поета, що витає над Куцівськими ярами".

Фестиваль акумулює зусилля громадських, державних та приватних організацій з метою проведення музичних, поетичних, культурно-просвітницьких, туристичних і краєзнавчих заходів, присвячених творчості та пам’яті письменника. Щорічний проект також стимулюватиме розвиток громадської обізнаності та історико-культурологічної солідарності Черкащан.

Як повідомив регіональний кореспондент ПРО із посиланням на плани засновників фонду "Тодось Осьмачка" І. Коваленка і В.Ткаченка, 18 травня у с. Куцівці відбудеться урочисте зібрання біля пам’ятної дошки Тодосю Осьмачці та відвідини кімнати-музею поета.

За підтримки директора провідної в Україні кондитерської фабрики ТОВ "Меркурій" Є.В. Тарана з концертною програмою виступить ансамбль народної пісні Черкаської обласної філармонії "Росава". У підніжжя пам’ятного знаку, де була рідна хата Тодося Осьмачки, кожен бажаючий матиме змогу почитати вірші, заспівати та висловити думку.

Інформацийна агенція культурних індустрій "ПРО"

Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 592 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]