П`ятниця, 29.03.2024, 07:30 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Лютий » 21 » Нардепа з Умані не визнали причетним до грудневої бійки в Раді
18:43
Нардепа з Умані не визнали причетним до грудневої бійки в Раді
Іллюстрація до новини ""
Фото: УНІАН
Розслідування бійки у Верховній Раді, що сталася торік 16 грудня, завершилося. Попри відеофакти, згідно з якими чітко видно учасників бійки, прокуратура Києва визнала, що "особи, які били, не встановлені, а свідків побиття немає". Про це йдеться у акті розслідування, заявив народний депутат-бютівець Михайло Волинець. "І це в той час, коли мене там побив народний депутат від Партії регіонів Петро Цюрко", – додав він.

Нагадаємо, увечері 16 грудня бютівці блокували роботу парламенту, після чого в сесійну залу увірвалися регіонали. Між ними виникла бійка, внаслідок якої п’ятьох бютівців з травмами забрала "швидка". Телекамери в Раді чітко зафіксували, як бютівця Михайла Волинця бив кулаком по обличчю, а потім ще й стільцем по голові регіонал Петро Цюрко (Петро Іванович став депутатом від Партії регіонів у квітні 2010 року. До того обіймав посаду голови ради акціонерів ЗАТ "Уманський завод сільськогосподарського машинобудування. – Авт.).

За словами Волинця, розслідування проводилося без його участі. Крім того, в акті розслідування зазначено: "Вважати безпідставним твердження лікувального закладу, вказані в лікарняному листі на ім'я Волинця щодо причини непрацездатності – нещасний випадок на виробництві". За місяць його перебування на лікарняному йому офіційно нараховували заробітну плату, нібито він весь цей час перебував на робочому місці.

Депутат направив звернення голові Верховної Ради України Володимиру Литвину про необхідність продовження розслідування і притягнення до відповідальності тих чиновників Верховної Ради, які неналежним чином поставилися до його заяви.

Підготував: Іван ПРОКОПЧУК
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 742 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]