П`ятниця, 26.04.2024, 19:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 25 » Педофільний скандал торкнувся Черкащини
11:29
Педофільний скандал торкнувся Черкащини
Іллюстрація до новини "Отець Вадим каже, що востаннє був в
Отець Вадим каже, що востаннє був в "Артеку" три роки тому
Фото: Костянтин ПАДЕЦЬКИЙ
Скандал у сім’ї журналістів Дмитра та Олени Полюховичів набув всеукраїнського розмаху та змусив виправдовуватися політиків, педагогів, священиків.

Олена Полюхович, прийомна мати двох зґвалтованих в "Артеку" дітей – 9-річної дівчинки і 12-річного хлопчика, – стверджує, що до цього злочину причетний, крім їхнього прийомного батька Дмитра Полюховича і кількох депутатів, один зі священиків Уманської єпархії. Про це вона написала у зверненні до нардепа Григорія Омельченка. Її ж саму підозрюють у тому, що жінка просто намагається "відвоювати" собі квартиру під час розлучення. Найбільше у скандалі постраждали діти – вони дізнались, що їх усиновили, їх фото та імена оприлюднили в пресі, і тепер у жодній школі країни їм не буде спокою... Дедалі більше аналітиків стверджують – цей скандал ознаменував початок виборів. І питання тут не в тому, хто винен, а у тому, що спробуй після таких звинувачень "відмитись"...

У своєму зверненні пані Полюхович пише: "Я знаю, що він (Дмитро Полюхович. – Авт.), перебуваючи у СІЗО, розповідає про участь в оргіях з іншими дітьми також священика Вадима Паєвського (Уманська єпархія) та народного депутата Віктора Уколова (БЮТ). Але, наскільки мені відомо, інформацію ніхто не фіксує і навіть не перевіряє". Як пояснює адвокат Олени Тетяна Монтян, про це стало відомо від "смотрящих" – зеків, що перебувають в одній камері з Дмитром. Також мати стверджує, що дітей ґвалтували тривалий час. Щойно ж вона у квітні дізналась про це, як забрала їх і подала заяву до міліції. Проте їй двічі відмовляли в порушенні кримінальної справи, заявляючи, що вона бреше. Нині кримінальну справу порушили, проводиться розслідування.

Сам священик Вадим Паєвський, який є секретарем Уманської єпархії УПЦ, редактором сайту та газети "Православний вісник", із подивом дізнався про такі заяви.

– Це повна нісенітниця, – каже він. – Я в Криму не був із 2006 року. Останні роки навіть не брав відпустки – стільки було роботи. В дитячі роки я відпочивав у "Артеку", і востаннє там був із дружиною та своїми трьома дітьми саме в 2006 році. Ми жили у приватному секторі, адже жити на території табору не можна. Із Дмитром Полюховичем і його родиною ми знайомі. Він писав на духовну тематику, і я написав йому листа. У 2006 році він теж там відпочивав з родиною: дітьми та дружиною. Коли я дізнався через ЗМІ про якісь зґвалтування в "Артеку", був дуже здивований. Мене вражає, як бездумно без слідства можна говорити про причетність різних людей. Адже такі слова можуть завдати чималої шкоди.

На захист священика стала вся Уманська єпархія. Благочинні підготували рапорт на ім’я Митрополита Київського і всієї України Володимира, щоб захистити Вадима Паєвського. Вони впевненні – це наклеп. Такої ж думки дотримуються і викладачі та студенти педагогічного університету, де Вадим Паєвський викладає християнську етику.

– Я знаю Вадима зі студентської лави, – розповідає декан історичного факультету Анатолій Карасевич. – Ще будучи студентом, він показав себе дуже духовною і моральною людиною. Потім Вадим закінчив семінарію, і нині у нас на факультеті викладає християнську етику. Він – один із найкращих наших викладачів. Його поважають колеги і студенти.

Самі ж студенти, котрі пройшли курс етики, теж переконують, що впевнені у Вадимі Паєвському. На їхню думку, тому, як цікаво він читає лекції й із повагою ставиться до кожного студента, треба вчитись деяким іншим викладачам.

Підготував: Костянтин ПАДЕЦЬКИЙ
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 872 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]