Четвер, 02.05.2024, 20:13 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 22 » Сакура прижилася на подвір’ї Героя України!
21:26
Сакура прижилася на подвір’ї Героя України!
Як падає пелюстка сакури – красиво і дуже швидко – так своє життя прожив і наш земляк Герой України Кузьма Миколайович Дерев’янко, котрому судилося поставити крапку у другій світовій війні.

Весна – неймовірна пора. Все пробуджується, буяє, квітує, але і все потребує рук. Посадити, посіяти, впорядкувати, підбілити…

Музей-садиба легендарного дипломата, генерал-лейтенанта Кузьми Миколайовича Дерев’янка в селі Косенівка – ошатна, доглянута. Директор музею Л.Ф. Хорошева намагається тримати все на рівні.

На подвір’ї, де проходило дитинство нашого легендарного дипломата і генерала, ростуть квіти, дерева, серед яких три каштани, які ще Кузьма Миколайович посадив зі своїм молодшим братом.

Члени юнацького дискусійного клубу "САПФІР" Уманського районного центру дитячої та юнацької творчості в 2009 році спільно із центром соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді посадили на території музею-садиби ще й калину і сакуру. Ці рослини вибрані не випадково. Калина – символ України, сакура – символ Японії. Ці дві країни були близькими Кузьмі Миколайовичу. Мови, культури, звичаї цих країн він знав досконало.

Калина прижилася, а от сакура не витримала морозів.

У цьому році зроблено ще одну спробу. На цей раз сапфірівці покликали на допомогу членів ради молодих депутатів Уманського району, аби ті підсобили у посадці дерев. А саджанці попросили придбати депутата Черкаської обласної ради, головного лікаря Уманської центральної лікарні Інну Добрянську, адже на території лікарні ростуть сакури, щовесни радуючи своїм неповторним цвітінням.

Інна Іванівна відгукнулась із готовністю, і сама брала участь у висадженні дерев.

Члени ради молодих депутатів, до складу якої входять молоді депутати Уманської районної ради Ігор Халахур, Вадим Франчук, Світлана Литвиненко, депутати сільських рад району Віталій Прокопенко, Василь Рудзєєв, Тетяна Нагорна, разом із членами юнацького дискусійного клубу "САПФІР", який відвідують школярі Полянецького, Ладижинки, Городецького, Родниківки, Танського, Кочубіївки, Косенівки, злагоджено і завзято працювали на подвір’ї музею.

В цій історичній події брали участь сільський голова Косенівки, наймолодший голова в Уманському районі Ярослав Гончарук, голова жіночого активу села Надія Устілас, родичі Кузьми Миколайовича, які приїхали з Києва. Племінниця нашого земляка – Лариса Трохименко – згадувала, що Кузьма Миколайович мріяв вийти на пенсію, переселитися в Косенівку, збудувати будиночок у японському стилі і посадити сакуру.

Сакура – є символом Японії. Цвіт вишні для японців означає швидкоплинність і крихкість життя, цінувати яке їх навчили постійні стихійні лиха, що стаються на островах.

Як падає пелюстка сакури – красиво і дуже швидко – так своє життя прожив і наш земляк Герой України Кузьма Миколайович Дерев’янко, котрому судилося поставити крапку у другій світовій війні.

Дерева, висаджені юними земляками Героя, за сприяння депутатів усіх рівнів, представників різних політичних партій, прийнялися, розвиваються, будемо сподіватися і заквітують!

Підготував: Ольга Тодчук, керівник районного юнацького дискусійного клубу "САПФІР"
Джерело: "Прес-Центр"
Переглядів: 699 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]