П`ятниця, 26.04.2024, 07:21 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 1 » Селяни ремонтують дороги самотужки
17:56
Селяни ремонтують дороги самотужки

Іллюстрація до новини "Гарна сільська дорога – не з галузі фантастики?"
Гарна сільська дорога – не з галузі фантастики?

У селі Кочержинці Уманського району місцева молодь розпочала власними силами ремонтувати дороги. Гроші збирають у сільських закладах відпочинку: барах та кафе.

Кілька місяців поспіль молоді люди без чийогось примусу чи натиску ремонтують покриття доріг у своєму селі. Працюють у вихідні. Почалося все з ініціативи чотирьох осіб.

– У наших барах ми повісили скриньки для збору грошей на ремонт, – каже один із ремонтників Віктор Ємець. – За перший тиждень зібрали 1000 гривень. Люди підтримують нас: хто 20 гривень, хто 30 кине. А в кого немає грошей, то можуть цемент дати, який вдома завалявся. В кінці кожного тижня рахуємо зібране і купуємо цемент та щебінь для ямкового ремонту. Перший раз на роботу вийшло чоловік п’ять, але до нас приєдналися небайдужі односельчани та друзі. Ми вже поремонтували центральні вулиці села. Минулих вихідних працювали вдесятьох, то зробили в’їзд у село. У нас в багатьох є автомобілі, а їздити такими дорогами неможливо. Тому і ремонтуємо самі, не чекаємо, що хтось зробить це за нас.

Сільський голова Кочержинців Андрій Горбань каже, що підтримує ініціативу молоді, і наступну дорогу в селі ремонтуватимуть за кошти сільради.

Підготував: Оксана ЗАРЕЦЬКА
Джерело: Прес-Центр

Переглядів: 788 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]