Середа, 24.04.2024, 09:47 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Березень » 4 » Спілка письменників поскаржилася на владу світовій спільноті
18:30
Спілка письменників поскаржилася на владу світовій спільноті

Національна Спілка письменників України звернулася до посольств іноземних держав в Україні, до міжнародних інституцій, світового письменства та діячів культури.

Виняткові обставини змушують українських письменників звернутися до вас із проханням підтримати нас у захисті своїх законних прав. Національна спілка письменників України є власником майна, яке було надбане впродовж вісімдесяти років працею цілих поколінь вітчизняних майстрів слова. Сьогодні влада президента Януковича в особі її правоохоронних органів провадить брутальний наступ на українське письменництво, на саму Національну спілку письменників, як опозиційну громадську організацію та її майнові права, намагаючись відібрати у нас Будинки Творчості в Ялті та Коктебелі. Зазіхаючи на ласі об’єкти Південного узбережжя Криму, влада свавільно втручається у діяльність громадської організації, якою є НСПУ, вдаючись до відвертого рейдерства. Йдеться про безпідставні судові позови, постійні міліцейські та прокурорські перевірки, виклики в правоохоронні органи, які лихоманять творчу організацію і не дають займатися своїми прямими обов’язками.

Ми неодноразово зверталися до Президента України, до правоохоронних органів з вимогою припинити тероризувати Спілку, але нас ніхто не хоче чути. Вважаємо, що причиною цього є не лише економічні інтереси можновладців, але й очевидний політичний мотив. Адже Національна спілка письменників України завжди була і є найпослідовнішим захисником рідної культури, мови, духовності. Саме тому НСПУ як творча організація постійно перебувала в опозиції до будь-якої влади, непохитно обстоюючи національну гідність свого народу.

Ми звертаємося до всіх міжнародних організацій, дипломатів, діячів культури, письменників, митців підтримати нас у захисті наших законних прав і сподіваємося на вашу принципову позицію та авторитетний голос.

НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА ПИСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ

Переглядів: 652 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]