Субота, 27.04.2024, 03:27 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Свинячий грип підтверджений в 11 хворих
14:19
Свинячий грип підтверджений в 11 хворих

Наявність вірусу грипу А/н1n1-каліфорнія підтверджена вже в 11 хворих у Тернополі і Львові.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я України Василь Князевич, - проінформували в прес-службі Мінохоронздоров'я.

Зокрема, за його даними, за станом на 29 жовтня в Інституті епідеміології й інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського АМН України проведений аналіз відібраних 22 зразків матеріалу від хворих з міста Тернополя. В 11 випадках підтверджений грип типу А, з них 7 – грип А/н1n1-Каліфорнія.

Крім того, фахівцями лабораторії вірусології й СНІД Центральної санепідемстанції Мінохоронздоров'я України досліджені матеріали ще 8 осіб зі Львова з попереднім клінічним діагнозом ГРВІ на наявність вірусу грипу А/н1n1. З них 4 - позитивні на наявність вірусу грипу А/н1n1-Каліфорнія (серед досліджених зразків 1 - матеріал померлого).

За словами Князевича, Мінохоронздоров'я України звернулося до міжнародних організацій про консультативну допомогу і з проханням надати необхідну кількість вакцин від грипу А/н1n1-Каліфорнія, - повідомляє «УНІАН».

Князевич повідомив, що Україна забезпечена противірусними препаратами в повному об'ємі. Він також додав, що відвідав лікарні Тернопільської, Чернівецької областей і провів засідання за участю медиків, місцевої влади, студентів медичних вузів.

Міністр охорони здоров'я подякував усьому медичному співтовариству, яке сьогодні сумлінно виконує свій професійний обов'язок і знаходиться в епіцентрі епідемії, надаючи кваліфіковану допомогу хворим.

Князевич закликав не вдаватися до паніки, максимально дотримуватися рекомендацій з профілактики гострих респіраторних інфекцій і своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Читайте по темі: В девяти областях Украины объявлен карантин: школы закрыты, регионы в изоляции

«ForUm» Версія для друку
Переглядів: 727 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]