П`ятниця, 03.05.2024, 16:48 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 28 » У Христинівці молода жінка за тиждень до пологів втратила дитину
01:37
У Христинівці молода жінка за тиждень до пологів втратила дитину
Ірина Терещук разом зі своїми рідними не вірить у те, що малюк загинув сам і звинувачує лікаря у халатності. Акушер-гінеколог стверджує, що лікувала 19-річну породіллю "за протоколом" і своєї провини не визнає.

– Це була моя перша вагітність. Ми з чоловіком дуже раділи. У нас мав бути син, – розповідає Ірина Терещук. – Вагітність проходила добре, ніяких ускладнень не було. Навіть ім’я малюкові вибрали. Строк добігав до кінця, я вже речі збирала, які у пологовий будинок потрібно було взяти, як почалися різкі болі у спині.

Жінка розповідає, що біль був нестерпний, тому і звернулася у Христинівську центральну районну лікарню.

– Мене оглянула черговий акушер-гінеколог, – говорить, не стримуючи сліз, Ірина. – Вона призначила мені лікування. Ми їй довірились, адже у неї великий досвід роботи, їй 72 роки і вона заслужений лікар. Мені кололи антибіотики, після кожного уколу ставало гірше. Спочатку чула поштовхи дитини, а потім вони припинилися. Я злякалася за малюка.

Ірина розповіла лікарям про те, що не відчуває порухів дитини. Але ті її запевнили, що малюк штовхається так, що вона і не відчуває. УЗД показало, що серцебиття у малюка відсутнє. Як виявилося згодом, молодій жінці для лікування призначили антибіотик широкого спектру дії "Цефтріаксон". У інструкції до цього медичного препарату зазначено, що у період вагітності "Цефтріаксон" можна застосовувати лише тоді, коли очікувана користь лікування перевищує потенційний ризик для плоду.

– У нас лікування, яке треба проводити при такому захворюванні, прописане у протоколах, – каже акушер-гінеколог, яка лікувала Ірину. – Я їй поставила діагноз – пієлонефрит. Для лікування на такому терміні вагітності треба було призначити антибіотик. Пологи не стимулювали, бо в цьому не було потреби. А в протоколах не записано, щоб викликати пологи, коли ми захочемо.

У лікарні обіцяють, що за цим випадком буде проводитися службова перевірка.

– Ми проведемо службове розслідування, і лише потім можна буде сказати, хто правий, – говорить головний лікар Христинівської ЦРЛ Василь Балухатий.

Підготував: Ірина ПАТЛАТЮК
Джерело: "Прес-Центр"

Переглядів: 734 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]