П`ятниця, 19.04.2024, 07:34 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Березень » 16 » Уманські підлітки створили власне шоу в Інтернеті Ними зайнялася педрада
21:58
Уманські підлітки створили власне шоу в Інтернеті Ними зайнялася педрада

„Саме популярне шоу в Умані” зняли на мобільний, змонтували на домашньому комп’ютері і виклали в Інтернет. На ньому команда підлітків вчить нюхати „шипучку” замість кокаїну, митись із томатним соусом та танцювати тектонік. Мовою шоу став суржик із домішками матів та жестів, які імітують статевий акт.

Дитячої творчості в Інтернеті багато. Діти співають, розказують вірші, танцюють. Кілька 13-річних уманських школярів у мережі „ютуб” вирішили поділитись з Інтернет-користувачами, як можна нюхати цукерки „шипучка” замість коксу, танцювати тектонік у дворі школи та чим варто митись. Новини позашкільного життя могли б стати рейтинговими, але хлопцям довелось їх видалити. Причиниа – пиво у руках підлітків у кадрі, нецензурні лексика та жести.

Найпопулярніші уманські кадрив Інтернеті: п’яний хасид, аварія на вулиці Жовтневій, коли зіткнулись 14 авто, „злий даїшник”, новини різних каналів про приїзд хасидів, краєвиди „Софіївки”. Дві серії підліткового відео відрізнялись від решти наявністю титрів, де вказувались „дЕректори” проекту Денис Лєпіхов та Віктор Бушуєв і „вІдуЩІй” Азарій Чадай-Фесик. Прізвище ведучого також було написано із помилкою.

Задіяними у створенні роликів були ще два підлітки. Усі учні одного 7-го класу загальноосвітньої школи №14. За словами педагогів, навчаються слабенько, мають проблеми з поведінкою. Одразу після того, як стало відомо про відео в Інтернеті, у школу запросили батьків юних „зірок”. За словами директора школи Тетяни Глущук, це уже не вперше учні знімають подібні фільми. Попередні рази вони встигали фільми видалити раніше, ніж батьків запрошували у школу. Батька Азарія, Сергія Григоровича, священика православної церкви у селі Гродзеве, нарікання на його сина обурюють:

- Син вдома один, у школі – інший. Школа не хоче займатись дітьми. Нас від роботи відволікають, замість того, щоб виховувати. То ми на уроках сидимо, бо педагоги не справляються, то сина цькують за довге волосся. Нас більше в цій школі не буде!  

Батька Азарія Чадая-Фесика до школи викликали не вперше. Проте усі зауваження в адресу сина, за словами директора школи Тетяни Глущук, не сприймав і навіть надавав довідки, що у сина через учителів був нервовий зрив. Пояснити, чому його син на відео спілкується матами та жестами, які імітують статевий акт, не зміг.

Сам Азарій в свої 13 активно займається музикою, пише власні пісні на слова Шевченка та  Єсеніна, має понад два десятки дипломів і грамот за участь у музичних конкурсах та фестивалях. На запитання, чому з друзями вирішив виставити не власний музичний кліп, а шоу з нецензурною лексикою, тільки знизав плечима:

- Хотіли популярності...

Монтажем фільму, який був виконаний на пристойному рівні, займався Денис Лєпіхов. Хлопець у свої 13 уже має досвід у створенні та технічному обслуговуванні сайтів і файлообмінників.

Директор школи таку творчість хлопців оцінює негативно, хоча і відзначає, що діти талановиті.  

- Вони б так навчались. Тирти з помилками. На жаль, деякі батьки не розуміють, що школа перш за все дає знання. Ми займаємось вихованням, але тільки у стінах навчального закладу. Роль батьків школа замінити не може.

 Думка фахівця

Анна Слуцька, психолог

- На жаль, часто батьки не бачать перші проблемні зміни у власних дітей. Нерідко схильні звинувачувати учителів, друзів, оточення. У підлітковому віці майже кожна дитина схильна до помилок, протиправних кроків через різкі зміни у гормональному обміні в організмі. Психіка у цьому віці не стійка. Перш за все батькам варто навчитись відчути найменші негативні прояви і разом з педагогами вірно реагувати на них. Дані відео можуть бути лише початком більших проблем.

Софія КРИМОВСЬКА

Переглядів: 905 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 1
Рейтинг: 0
Им’я: Софія Кримовська
Написав(ла): Sofi | Дата: 16.03.2011, 22:05 


http://www.youtube.com/watch?v=oizpHLLRJY8

це уже нове, ті - видалили

0  
1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]