Понеділок, 29.04.2024, 00:13 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Листопад » 29 » Уся президентська рать від А до Я: ветерани, новачки, безробітні (підпільні клички)
08:59
Уся президентська рать від А до Я: ветерани, новачки, безробітні (підпільні клички)
Уся президентська рать від А до Я: ветерани, новачки, безробітні (підпільні клички)

ЦВК нарешті покінчила з реєстрацією кандидатів на президентське крісло. Цього разу на булаву претендує 18 осіб – це абсолютний мінімум в історії президентських виборів в Україні. Наприклад, у 2004 році в Президенти «ломилося» 26 кандидатів, а у 1999 році – 19.

Склалося враження, хто криза накрила не тільки простих громадян, але і політиків. І багато хто з них не нашкріб по засіках необхідних 2,5 мільйона гривень на реєстрацію. Наприклад, «ветеранша» президентських воєн Наталія Вітренко принесла у ЦВК 1964 гривні – прожитковий мінімум.

Так чи інакше, 18 чоловік – це теж багато. Наприклад, у тих же США на вибори йдуть двоє – один від демократів і один від республіканців (хоча це після так званих «праймеріз», у ході яких відбирається найбільш популярний кандидат). У Франції на останніх виборах на президентський пост було 12 претендентів, а у Словаччині – вісім. На виборах 2007 року у Словенії зареєстрували сім кандидатів, а у 2006 році у Фінляндії – вісім. У 2007-му в Латвії претендентів було і взагалі троє.

Але якщо у багатьох європейських країнах, зокрема, в Австрії і Португалії, претендентів на президентське крісло можуть висувати тільки партії, то в Україні основна частина кандидатів – самовисуванці.

Отже, з кого ж цього року нам доведеться обирати собі Президента? Розглянемо претендентів на президентський пост в алфавітному порядку.

Богословська Інна

 
 

Інні Германівні 49 років. Вона громадянка України, позапартійна, з вищою освітою. На даний момент – народний депутат України, у Верховній Раді зам голови Комітету з питань культури і духовності. Згідно з документами, проживає у Харкові, проте частіше її можна бачити у Києві. Самовисуванка. Джерело 2,5 мільйона для застави у ЦВК поки невідоме. Богословська вперше пробує свої сили у президентських перегонах, хоча до парламенту балотувалася не один раз. Частіше – невдало. Підпільна кличка «Фурія».

Бродський Михайло

 
 

Михайлу Юрійовичу 50 років. Він громадянин України, член Партії вільних демократів, має вищу освіту. Живе у селі Віта-Почтова Києво-Святошинського району. Самовисуванець. Звідки взяв 2,5 мільйона – у принципі, зрозуміло: за минулий рік він задекларував 18 мільйонів і 600 тисяч доходу. Це вже друга спроба Бродського взяти «бар'єр» - у 2004 році він уже ходив за булавою – тоді ще як головний «яблучник». Підпільна кличка «Матрац».

Гриценко Анатолій

 
 

Анатолію Степановичу 52 роки. Громадянин України, позапартійний, з вузівським дипломом. Народний депутат України, у Раді відповідає за питання національної безпеки і оборони (голова Комітету). Живе у Києві, самовисуванець. 2,5 мільйона для ЦВК збирав з протягнутою рукою – просив на своєму сайті та під час поїздок «допомогти, хто чим може». У Президенти йде вперше. Підпільна кличка «Військовий»

Костенко Юрій

 
 

Юрію Івановичу 58 років. Він громадянин України, член УНП, освіта – вища. Працює народним депутатом, член Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і безпеки. Живе у столиці. Висунула його у Президенти партія, вона ж дала мільйони на реєстрацію. У 1999 році вже намагався стати Главою держави. Підпільна кличка «Купуйукраїнське»

Литвин Володимир

 
 

Володимиру Михайловичу 53 роки. Він громадянин України, член Народної партії, яка і висунула його у Президенти. Народний депутат України, на даний момент – спікер. Живе у Києві. На головний пост країни балотується вперше. Підпільна кличка «Вовочка»

Мороз Олександр

 
 

Олександр Олександрович – ветеран президентських перегонів в усіх відношеннях. По-перше, йому вже 65 років – він найстарший претендент на булаву. По-друге, у Президенти він іде вже втретє – перші дві спроби були у 1999 і 2004 роках. Мороз – громадянин України, з вищою освітою, висунутий Соцпартією, яку і очолює. Підпільна кличка «Мороз Третій»

Пабат Олександр

 
 

Олександр Вікторович – один із наймолодших претендентів на булаву. Йому 35 років. Він громадянин України, позапартійний, з вищою освітою. Очолює «ГАК», але самовисуванець. Де взяв 2,5 мільйона – загадка, тому що за минулий рік, згідно з податковою декларацією, заробив усього 245 гривень. У Президенти найбідніший кандидат раніше не ходив. Підпільна кличка «Ніщеброд».

Противсіх Василь

 

Василь Васильович – найекзотичніший кандидат у Президенти. Раніше його прізвище було Гуменюк, але заради виборів він його змінив. Йому 63 роки, громадянин України. Позапартійний. З вищою освітою, очолює Івано-Франківську торговельно-промислову палату, живе в Івано-Франківську. Самовисуванець. Походження грошей на заставу для ЦВК – невідоме. На президентський пост пробується вперше. Підпільна кличка «Гуменюк»

Ратушняк Сергій

 
 

Сергію Михайловичу 47 років. Він громадянин України, позапартійний, освіта вища. Працює мером Ужгорода, там же і живе. Самовисуванець. Про те, де взяв 2,5 мільйона, поки не розповідав. У Президенти раніше не ходив. Підпільна кличка «Антиєврей»

Рябоконь Олег

 
 

Олегу Васильовичу 36 років. Громадянин України, позапартійний, з вищою освітою, працює юристом. Живе у Києві, самовисуванець. На заставу заробив сам. Принаймні, задекларував заробітки за минулий рік у 5 мільйонів. Половину із яких «подарував» Центрвиборчкому. Підпільна кличка «Юрист».

Симоненко Петро

 
 

Петру Михайловичу 57 років. Він громадянин України, Лідер комуністичної партії. Освіта вища, працює народним депутатом. У Президенти його висунув цілий блок лівих партій. Він же нашкрябав 2,5 мільйона для реєстрації. Молодий Симоненко – не молодий у президентських перегонах. Він пробував свої сили і в 1999-му році, і в 2004-му. І в 1999-му навіть умудрився вийти у другий тур. Підпільна кличка «Юний ленінець».

Супрун Людмила

 
 

Людмилі Павлівні 44 роки. Вона громадянка України, член НДП. Освіта вища, працює головою Державного агентства України з інвестицій та інновацій. Живе у Києві. В Президенти її висунула партія, тому застави зі своєї кишені платити не довелося. Це перша спроба Супрун узяти президентський бар'єр. Підпільна кличка «Башта».

Тігіпко Сергій

 
 

Сергію Леонідовичу 49 років. Він громадянин України, позапартійний, з дипломом про вищу освіту. Зараз тимчасово безробітний, хоча торік заробив 20 мільйонів гривень. Живе у Києві, самовисуванець. Це перший похід Тігіпка за булавою. Підпільна кличка «Танкіст».

 
Тимошенко Юлія
 
 

Юлії Володимирівні 49 років. Вона громадянка України, член політичної партії «Батьківщина», з вищою освітою. Наразі працює прем'єр-міністром України, прописана у Дніпропетровську. Висунута партією, яка і сплатила заставу. У Президенти балотується вперше. Підпільна кличка «Юляшка-неваляшка».

Тягнибок Олег

 
 

Олегу Ярославовичу всього 41 рік. Він громадянин України, член об'єднання «Свобода». Живе у Києві, висунутий «Свободою», тому на заставу шкребти по засіках не довелося. Раніше у Президенти не балотувався. Підпільна кличка «Нацик».

Ющенко Віктор

 
 

Віктору Андрійовичу 55 років. Він громадянин України, член «Нашої України», але на вибори пішов самовисуванець. Вища освіта. На даний момент працює Президентом, живе у Києві. Вже балотувався у Президенти у 2004 роки. Успішно. Підпільна кличка «Бджоляр»

Янукович Віктор

 

Віктору Федоровичу 59 років. Громадянин України, лідер Партії регіонів, освіта вища. На даний момент працює народним депутатом України, живе у Києві. Висунутий Партією регіонів, яка і сплатила заставу у ЦВК. У Президенти балотується вдруге. Перша спроба була у 2004 році. Підпільна кличка «Дід».

Яценюк Арсеній

 
 

Арсенію Петровичу всього лише 35 років. Громадянин України, позапартійний, освіта вища. Працює народним депутатом, член Комітету з питань охорони здоров'я. Живе у Києві. Самовисуванець. На заставу, якщо і назбирав сам, то не за один рік – за минулий рік задекларував 999 тисяч доходу. У Президенти балотується вперше. Підпільна кличка «Кролик Сеня».

Ось такі вони – наші кандидати у Президенти. На будь-який смак, колір і розмір. Вибирай – не хочу! Нагадуємо: на виборчі дільниці слід прийти 17 січня 2010 року – відразу після закінчення усіх новорічних свят. Не забудьте!

Читайте на тему: Вся президентська рать. Рейтинг мільйонерів, любителів авто та землевласників

Софія Радзиловська

«ForUm»
Переглядів: 741 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]