Четвер, 02.05.2024, 23:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Травень » 24 » В Умані вдвічі побільшало шахрайств
08:26
В Умані вдвічі побільшало шахрайств

В цьому році в Умані вдвічі побільшало випадків шахрайств. Особи представляються соціальними та банківськими працівниками, іноземцями, які потрапили в біду або працівниками міліції.

За словами помічника начальника уманського міського відділу міліції по зв’язках з громадськістю Людмили Поліщук, цього року зафіксовано 39 випадків шахрайств, проти 20 у відповідний період минулого року. Найпопулярнішими схемами зловмисників залишаються позичання грошей, обмін грошей поза банківськими установами, пропозиції дешевих товарів та миттєвих виграшів.

У розпал святкувань 9 травня уманці зателефонував невідомий з прихованого номера та повідомив, що її сина затримала міліція. Невідомий представився слідчим та обіцяв владнати справу в обмін на кілька тисяч гривень, які жінка має передати йому у вигляді кодів карток поповнення мобільного оператора. Жінка з переляку кинулась купувати картки та диктувати коди чоловікові по телефону. Лише після того, як син повернувся додому, зрозуміла, що її ошукали та звернулась до міліції.

Попри попередження в ЗМІ, в Умані і далі продовжує працювати блондинка, яка пропонує стареньким автомобіль від Президента. Своїми жертвам жінка представляється соціальним працівником та „оформляє” документи просто в хаті стареньких. Після цього залишає їх без грошей.

Незамислуватий спосіб вигадали і невідомі на сріблястому „ланосі”. Вони їздять по місту та просять обміняти євро на термінову операцію. При цьому представляються іноземцями, які потрапили в аварію та мусять заплати за операцію в лікарні. При цьому жертві підсовують замість грошей „куклу” або фальшиві купюри.

Уманський міський відділ міліції просять уманців бути обачними. Перевіряти документи у підозрілих осіб, які представляються працівниками соцслужб, банків та різноманітних установ. Та терміново повідомляти за номером 102.  

Переглядів: 726 | Додав: Sofi
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]